• Menu
  • Menu

Vanuatu

Vanuatu er en dobbeltkæde på 13 hoved- og mange mindre øer i det sydvestlige Stillehav. Øerne er vulkanske og koraller. De ligger cirka 800 kilometer vest for Fiji og næsten 1800 kilometer øst for Australien. Cirka 65 af øerne er beboede. Vanuatu har bjerge og plateauer, men er mere berømt for sine kystterrasser og koralrev.
Vanuatu er en østat i det sydlige Stillehav, bestående af 83 øer, hvoraf omkring 65 er beboede. Samfundet på Vanuatu er mangfoldigt, med mere end 100 forskellige sprog og etniske grupper, og traditionelle samfund og kultur spiller en stor rolle i dagligdagen. Landbrug er en vigtig kilde til indtjening for mange mennesker, og turisme er også en væsentlig økonomisk faktor.
Vanuatu er opdelt i seks provinser. Torba-provinsen inkluderer øerne Torres og Banks. Shefa-provinsen er Shepherd-øer og Efate, hvor hovedstaden Port Vila ligger, den sydligste provins Tafea består af Tanna, Aneityum, Futuna, Erromango og Aniwa.
Alle provinser har deres egne signaturattraktioner fra kvindelige vandmusik og slangedansere, uberørte blå huller, 2. verdenskrigs levn og champagnestrand i Sanma, Penamas dyrebare dykningsritual, levende kulturer, sort magi og gamle stammer i Malampa, mens Shefa er den internationale gateway er en blanding potpourri af kultur og gourmet, og den mægtige Mount Yasur ned syd i Tafea-provinsen.
Kulturen på Vanuatu er rig og mangfoldig, og traditioner og ritualer spiller stadig en vigtig rolle i samfundet. Dans, musik og historiefortælling er populære kulturelle aktiviteter, og traditionelle ceremonier som landdyrkning og bryllupper er stadig almindelige.
Vanuatu er kendt for sin naturskønhed, og øerne byder på smukke strande, klare vandfald og imponerende vulkaner. Turister kan også besøge traditionelle landsbyer og lære mere om Vanuatus kultur og historie. Snorkling og dykning er populære aktiviteter på øerne, da Vanuatu har nogle af verdens bedste dykkersteder.

HER FINDER DU MULIGHEDERNE FOR 3 FORMER FOR AKTIV FERIE! (ENGELSK)

Fortæl om en oplevelse eller del information

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *