• Menu
  • Menu

Wyoming

Wyoming er en delstat i USA, der ligger i det vestlige USA. Det er en af de mindst befolkede stater i USA og har en stor del af naturlige ressourcer, især olie, gas og kul. Størstedelen af befolkningen i Wyoming er hvid, og der er også mindre samfund af latinamerikanske, amerikanske indiske og afrikanske amerikanere.
Beliggende i hjertet af Rockies, finder du som Wyoming er kendt som ‘Cowboy staten” og er hjemsted for ‘Buffalo Bill’ Cody. Det er den niende-største stat i USA og har den mindste befolkning. Ånden fra det vilde vesten lever i bedste velgående i Wyoming, med sin åbne vidder, robuste landskaber og et betagende sceneri. Geografiske attraktioner omfatter 11 store bjergkæder, græsarealer, græsland, parker, skove, søer og floder. Wyoming kan prale med fremragende vandreture, mountainbiking, kajakroning, klatring og fiskeri samt nogle af de bedste skiløb i Nordamerika.
Wyomings økonomi er primært baseret på minedrift og energiproduktion, herunder olie, naturgas og kul. Landbruget spiller også en vigtig rolle, især kvægopdræt. Turisme er en anden vigtig økonomisk aktivitet, da staten har mange naturskønne steder og nationalparker, såsom Yellowstone National Park og Grand Teton National Park.
Wyoming har også en stærk tradition for rodeo, og det er hjemsted for nogle af de største rodeoer i verden, såsom Cheyenne Frontier Days. Kulturelt set er Wyoming kendt for sin cowboystil, og mange mennesker bærer stadig cowboyhatte og støvler som en del af deres daglige påklædning.
Wyoming er også kendt for sin smukke natur, herunder bjerge, skove, søer og floder. Yellowstone National Park er en af de mest berømte attraktioner i staten og er kendt for sine gejsere, varme kilder og vilde dyr, såsom bison og elge. Grand Teton National Park er en anden populær destination, og tilbyder bjergbestigning, vandreture og camping. Udover nationalparkerne er der også mange andre udendørs aktiviteter, herunder skiløb, fiskeri, jagt og vandsport, som tiltrækker mange besøgende til staten.

HER FINDER DU MULIGHEDERNE FOR 4 FORMER FOR AKTIV FERIE! (ENGELSK)

Fortæl om en oplevelse eller del information

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *