• Menu
  • Menu

New Jersey

New Jersey er en delstat i den nordøstlige del af USA, og dens største by er Newark, mens dens hovedstad er Trenton. Staten har en lang kystlinje langs Atlanterhavet og er kendt for sine strande og turistattraktioner som f.eks. Atlantic City og Cape May.
Den lillebitte stat New Jersey er ofte overskygget af nabolandet New York City. Men overraskende nok er der mere til New Jersey end grå fabrikker og industriområder. En af statens mest skattede præmier er dets 127 miles (204km) sandstrande langs Atlanterhavskysten, indeholdende mange ferieområder, travle fortove og smukke Kyst byer, der tiltrækker tusinder af turister for at nyde solen, surf og spændingen ved den berømte Jersey Shore.
Der er også en grund til, at New Jersey har tilnavnet “The Garden State”, og det er fordi det er hjemsted for over 35 statsparker og mere end et dusin statsskove. Der er også flere naturforvaltningsområder og et halvt dusin nationale tilflugtssteder for vilde dyr. Åh, og en del af den berømte Appalachian Trail skærer endda gennem staten
New Jersey har en forskelligartet befolkning, og den er kendt for at have mange indvandrere, især fra Italien og Irland, men også fra andre dele af verden. Staten er kendt for sin stærke økonomi og er hjemsted for mange store virksomheder og finansielle institutioner.
Kulturelt set er New Jersey kendt for sin musik, især inden for genrer som rock, hip-hop og jazz. Staten har også en stærk sportskultur og er hjemsted for hold som New Jersey Devils (ishockey), New York Giants og New York Jets (amerikansk fodbold) samt New York Red Bulls (fodbold).
New Jersey er også kendt for sin madkultur og har mange regionale specialiteter, såsom Taylor Ham (en type skinke), hoagies (en type sandwich) og saltvands-taffy (en slags slik). Staten er også kendt for sin produktion af blåbær og tomater.
Politisk set er New Jersey en demokratisk stat, og den har haft en række kendte politiske figurer gennem tiden, herunder tidligere præsident Woodrow Wilson og tidligere guvernør Chris Christie.

HER FINDER DU MULIGHEDERNE FOR 4 FORMER FOR AKTIV FERIE! (ENGELSK)

Fortæl om en oplevelse eller del information

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *