• Menu
  • Menu

Grækenland

Grækenland er et land med en rig kultur og en lang historie, der går tilbage til antikken. Befolkningssammensætningen i Grækenland er primært etnisk græsk, men der er også en mindre andel af minoriteter som albanere, romaer og tyrkere. Græsk er det officielle sprog, og den græske ortodokse kirke er den største trosretning.
Grækerne har sat deres præg på vigtige kulturelementer som sprog, politik, uddannelse, filosofi, videnskab, kunst og arkitektur og det præger deres land. Med et øhav ideelt til ø-hopping, klostre, bjerge, byer og tusindvis af smukke steder kan du ikke komme udenom landet. Hertil et køkken, der bare overrasker og for slet ikke at tale om de smukke strande og gæstfri grækere.
Traditioner og skikke er en vigtig del af den græske kultur, og mange traditioner og festivaler har rødder i den antikke græske kultur. En af de mest kendte festivaler er påske, som fejres med religiøse ceremonier og en række traditionelle skikke og ritualer. Grækenlands madkultur er også rig og varieret, og den græske mad er kendt for sin friske smag og brug af lokale ingredienser.
Musik og dans er også en vigtig del af den græske kultur, og traditionelle danse som syrtos, kalamatianos og tsifteteli danses stadig i dag ved bryllupper og andre festlige begivenheder. Den græske litteratur og filosofi er også vigtige dele af landets kulturelle arv og har haft en betydelig indflydelse på vestlig kultur.
Den moderne græske kultur er påvirket af både vestlige og østlige indflydelser, og landet har en lang historie med at være et kulturelt krydsningspunkt mellem Europa og Mellemøsten. I de seneste år har Grækenland også oplevet en øget indvandring af mennesker fra andre lande, og dette har påvirket landets kultur og samfund på forskellige måder.

PAKKEREJSE muligheder! Klik på selskab, bestil eller blot find priser og muligheder.

HER FINDER DU MULIGHEDERNE FOR 4 FORMER FOR AKTIV FERIE! (ENGELSK)

Fortæl om en oplevelse eller del information

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *