• Menu
  • Menu

Iran

Iran er en mellemøstlig nation beliggende i det vestlige Asien. Iran er hjemsted for mere end 83 millioner mennesker og er det 18. største land i verden i forhold til landareal. Iran har en rig historie og en kultur, der spænder over tusindvis af år og er kendt for sine arkitektoniske mesterværker, kunst og poesi.
Iran er et land så forskelligartet og engagerende, der venter på at blive udforsket. Besøg byerne Esfahan og Tabriz, der ligger i Zagros-bjergene i Central og vov dig også ud til ørkenen omkring Kerman. På din tur skal du besøge den mistede herlighed fra det antikke Persopolis, og du vil blive mystificeret og fascineret. Skønt misforstået, er Iran et af de mest indbydende lande, og befolkningen i Iran er gæstfri, generøs og venlig.
Iran er en islamisk republik, hvor det religiøse hierarki har en betydelig indflydelse på politikken. Det er et af de største og mest magtfulde lande i Mellemøsten, og har et strategisk vigtigt sted i regionen. Landet er kendt for sin olieproduktion og eksporterer også andre varer som tæpper, pistacienødder og safran.
Iran har i de seneste årtier oplevet politisk uro og økonomiske udfordringer, herunder sanktioner fra USA og andre vestlige lande, som har påvirket landets økonomi og handel. Iran er også blevet påvirket af konflikter i nabolandene, især i Irak og Syrien.
Iran er et land med en rig kultur og historie, og der er mange oplevelser at få i landet. Nogle af de mest populære seværdigheder er Moskeen i Isfahan, Persepolis-ruinerne og Imam Rezas helligdom i Mashhad. Der er også mange smukke natursteder i Iran, som fx Caspian-havet, Zagros-bjergene og Dasht-e Kavir-ørkenen. Iran er også kendt for sit køkken, der inkluderer retter som kebab, pilaf og forskellige typer af supper og gryderetter.

HER FINDER DU MULIGHEDERNE FOR 4 FORMER FOR AKTIV FERIE! (ENGELSK)

Fortæl om en oplevelse eller del information

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *