• Menu
  • Menu

Grønland

Hundeslædekørsel over tilfrosne søer og udstrakte, åbne fjorde, og forbi inuitternes gamle jagtterræner går direkte i blodet. Nordlyset set fra Kangerlussuaq et af de bedste steder på jorden at observere nattehimlens lysshow. Skiløb med fantastisk udsigt, sneskosport, eller dem, der er ude efter adrenalin, på snescooter med den lokale forening! Tag, efter en dag i det fri, tilbage til civilisationen og få en kop varm kakao på en hyggelig café.
Befolkningssammensætningen i Grønland er primært eskimoisk/Inuit, og kulturen i Grønland er præget af den unikke arktiske natur og klima. Inuit-kulturen er baseret på traditionelle færdigheder og teknologier, som er nødvendige for at overleve i det hårde klima, og dette har formet deres kultur og traditioner gennem århundreder.
Traditionelt har jagt og fiskeri været vigtige erhverv i Grønland, og derfor har traditionelle jagt- og fisketeknikker også en stor kulturel betydning. Inuit-kulturen er også kendt for sin rige mundtlige tradition, som inkluderer fortællinger, myter og legender, der er blevet overleveret fra generation til generation.
Den moderne grønlandske kultur er påvirket af både den oprindelige inuit-kultur og den danske kultur, som har haft en stærk indflydelse på Grønland siden kolonitiden. Grønland har et selvstyre, og den grønlandske kultur og identitet er blevet styrket i de senere år gennem politisk og kulturel selvstændighed.
Grønlandske festivaler og højtider, såsom den årlige Qaummaarviit-fejring, hvor man fejrer slutningen på sæsonen for den traditionelle fangst af rensdyr, og Nalukataq-festivalen, som fejres om sommeren og inkluderer traditionel mad og musik, er eksempler på vigtige kulturelle begivenheder i Grønland.
Grønland har også en rig musik- og kunstscene, som er blevet styrket i de senere år, og som er en vigtig del af den moderne grønlandske kultur.

HER FINDER DU MULIGHEDERNE FOR 4 FORMER FOR AKTIV FERIE!

Fortæl om en oplevelse eller del information

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *