• Menu
  • Menu

Guyana

Guyana er en republik beliggende i det nordøstlige Sydamerika og grænser op til Surinam mod øst, Brasilien mod syd og Venezuela mod vest. Landet har et areal på cirka 215.000 km² og en befolkning på omkring 800.000 indbyggere, hvoraf hovedparten bor i hovedstaden Georgetown og dens omgivelser.
Guyana tiltrækker færre turister lige nu, men den overflod af kulturelle og naturlige seværdigheder, manglen på andre rejsende og den generelle ‘off the beaten track’- stemning hjælper med at gøre Guyana til et temmelig uundgåeligt stop. Ikke kun er Guyana et sydamerikansk land med cowboys, rigt dyreliv, vandfald, tepuis og oversvømmede savanner (i Amazonasbassinet), men også et caribisk land med stor rom, cricket og musik.
Guyana er kendt for sin rige natur og biodiversitet, og omkring 80% af landet er dækket af regnskov. Landet har også en lang kystlinje langs Atlanterhavet, hvor de fleste af landets indbyggere bor og arbejder i fiskerisektoren og sukkerproduktionen.
Guyana har en rig kulturhistorie, der afspejler landets mangfoldige befolkningssammensætning og historie som en tidligere britisk koloni. Folketællinger viser, at den største etniske gruppe i landet er af indisk oprindelse, efterfulgt af afro-guyanesere og indfødte amerikanere.
Landet har oplevet en positiv økonomisk udvikling i de senere år takket være opdagelsen af store olie- og gasreserver i landets territorialfarvande. Guyana er også kendt for sin musik, kunst og litteratur, herunder den berømte forfatter og digter Martin Carter.

HER FINDER DU MULIGHEDERNE FOR 4 FORMER FOR AKTIV FERIE! (ENGELSK)

Fortæl om en oplevelse eller del information

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *