• Menu
  • Menu

Island

Island er en ø-nation med en overvejende etnisk islandsk befolkning, der udgør næsten 94% af befolkningen. Der er også mindre etniske grupper, såsom polakker, litauere og filippinere.
Der findes ikke mange steder i verden, hvor landskaberne er så storslåede og varierede, som på Island, hvor de tektoniske plader, der bærer Nordamerika og Europa, mødes, og naturen udfolder sig på mest forunderlig vis. Oplev dampende gejsere, termiske bade, boblende svovlgrave, brusende vandfald, ulmende vulkaner, månelandskaber af lava, flydende isbjerge, kælvende gletsjere og små maleriske landsbyer.
Island har en rig og stolt kultur og historie, der er formet af landets geografiske beliggenhed og tidligere kolonihistorie. Islands kultur er kendt for sin musik, poesi, litteratur og kunst, og mange kendte forfattere, musikere og kunstnere kommer fra Island.
Traditioner og festivaller, såsom jól (jul), påske og Þorrablót, som fejres om vinteren, er en vigtig del af den islandske kultur. Islandske traditioner inkluderer også genealogisk forskning, at spise skyr (en type surmælksprodukt), og at tage varme bade i de mange varme kilder og gejsere, der findes på øen.
Island er også kendt for sin unikke madkultur, som er baseret på landbrug, fiskeri og lokale råvarer. Traditionelle islandske retter inkluderer fx hakarl (gæret hajekød), tørfisk og sødlig røget lammekød.
Overordnet set er Islands kultur præget af stolthed over landets historie og traditioner, en stærk musik-, poesi- og kunstkultur og en stærk forbindelse til naturen og det lokale landbrug og fiskeri.

HER FINDER DU MULIGHEDERNE FOR 4 FORMER FOR AKTIV FERIE! (ENGELSK)

Fortæl om en oplevelse eller del information

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *