• Menu
  • Menu

Tjekkiet

Tjekkiet har en befolkning på cirka 10 millioner mennesker, hvor flertallet er tjekkere, men der er også en betydelig minoritet af slovakker, polakker, ukrainere, tyskere og romaer.
Grønklædte bjerge, vilde klippeformationer og brusende floder danner en smuk ramme om aktiv ferie i Tjekkiet, hvor der er gode mulighed for både at vandre, klatre og prøve kræfter med rafting. Hertil klatring, som der er også er en lang og stolt tradition for i Tjekkiet. Særligt sandstensområderne Labské piskovce. Hører man til dem som bare gerne vil nyde livet – er der masser af gode muligheder på turen gennem det tjekkiske landskab.
Tjekkisk kultur har en lang tradition for litteratur, musik, arkitektur og kunst. Landet er kendt for sin middelalderlige arkitektur og charmerende små byer, herunder hovedstaden Prag, der er kendt som “byen med de tusind tårne”. Prag er en af de mest populære destinationer i Tjekkiet, og besøgende kan nyde den smukke gamle bydel, Karlsbroen, det astronomiske ur og den storslåede Prags borg.
Tjekkisk mad er også en stor del af landets kultur, og det er værd at prøve nogle af de lokale specialiteter, såsom svinekødsgryde (svíčková), gullash (guláš) og tredive-årige ost (třicetiletý sýr). Der er også en stærk ølkultur i Tjekkiet, og landet er kendt for sin øl, herunder Pilsner Urquell og Budweiser Budvar.
Tjekkiet tilbyder også smuk natur med nationalparker og bjergkæder som fx Krkonoše. Der er mulighed for både vandreture, skiløb og cykelture, og landet har en lang række af kurbade, herunder det berømte Karlovy Vary.
Alt i alt har Tjekkiet en rig kultur og historie, smuk natur og lækker mad og drikke, hvilket gør det til en fantastisk destination for en ferie.

HER FINDER DU MULIGHEDERNE FOR 4 FORMER FOR AKTIV FERIE! (ENGELSK)

Fortæl om en oplevelse eller del information

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *