• Menu
  • Menu

Nyhedsbrev

Nyhedsbrev

we’d love to hear your feedback or answer any questions you may have.

Her finder du vores nyhedsbrev. Når du tilmelder dig modtager du…..
ideer til din næste rejse, tilbud, henvisninger til gode leverandører, viden og inspiration

Deutsche Bahn gentager succes med billigbillet!

Standby skriver: De tyske jernbaner sælger fra i dag sin ”Deutschland ticket” – for de 49 euro kan man i en kalendermåned køre ubegrænset med blandt andet regionale Deutsche Bahn-tog, dog ikke fjerntog.

Den nye Deutschland ticket kommer i kølvandet på Deutsche Bahns succes sidste år med selskabets 9-euro ticket. Dem blev der solgt 52 millioner af. Billetten til ni euro kom blandt andet for at gøre det billigere for borgere og turister efter stigende priser på blandt andet energi – og for at få flere til at bruge offentlig transport.

I år koster den dog 49 euro. Det er stadig billigt at kunne køre ubegrænset med dog i en måned – trods den højere pris, bliver Deutschland ticket dog fortsat en underskudsforretning for blandt andet DB, der får offentlige tilskud til at kunne transportere de forventede mange millioner ekstra gæster med deres Deutschland ticket.

Ikke med fjerntog
Deutschland ticket kan bruges på DB’s regionale- og kommuter-tog og andre former for offentlig transport – men ikke med DB’s fjerntog, DB Fernverkehr, med ICE, IC/EC-tog eller andre fjerntog-operatører i Tyskland, for eksempel FlixTrain.

Men derfor kan for eksempel turister stadig komme med DB fra for eksempel Hamborg i nord til München i syd – det skal bare foregå med regionaltog, altså med flere stop under vejs.

Årets Deutschland ticket kan bookes fra i dag og gælder fra maj og gennem sommermånederne. DB anbefaler at den købes via Deutsche Bahns hjemmeside, DB’s rejsecentre eller gennem appen DB Navigator. Billetten gælder kun på anden klasse og børn fra seks år og op skal have deres egen Deutschland ticket.

Deutschland ticket har sin egen hjemmeside hos Deutsche Bahn, her er det den engelske version.