• Menu
  • Menu

Sri Lanka

Sri Lanka er en ø-nation beliggende syd for Indien i Det Indiske Ocean. Landet er kendt for sin rige kultur og historie, smukke landskaber og dejlige strande. Samfundet er et kulturelt mangfoldigt og flersproget samfund med forskellige etniske og religiøse grupper. Den største gruppe er singaleserne, som udgør omkring 75% af befolkningen, mens tamilerne udgør omkring 11%. Der er også mindre grupper af muslimer og kristne.
Det centrale højland er tæppebelagt med smaragd teplantager, ispækket med lejlighedsvise vandfald. Seje klimaer, tåget udsigt og hyggelige bungalows er en tilbagevenden til svundne epoker. Den kulturelle trekant i midten af øen rummer en vis magi med ruiner fra flere gamle kongeriger, majestætiske tanke, skjulte klippehuler og gamle hellige templer, der afslører den fascinerende og næsten utrolige gamle arkitektur, kunst og teknik.
Sri Lanka har oplevet betydelig politisk uro og konflikt mellem de singalesiske og tamilske samfund i det sidste årti. Selvom konflikten er afsluttet, kan der stadig være nogle resterende spændinger i visse områder, og der kan være sikkerhedsrisici. Derudover påvirker klimaforandringer også Sri Lanka, da landet er blevet ramt af cykloner og oversvømmelser.
Når det kommer til oplevelser, er Sri Lanka kendt for sine utrolige nationalparker og dyreliv, der inkluderer elefanter, leoparder og krokodiller. Landet har også en rig kulturarv med templer, ruiner og hellige steder, såsom Sigiriya-fæstningen, der er en UNESCO-verdensarv. Udover kultur og dyreliv er Sri Lanka også kendt for sine smukke strande og sin lokale madkultur, herunder den berømte ris og curry.

PAKKEREJSE muligheder! Klik på selskab, bestil eller blot find priser og muligheder.

HER FINDER DU MULIGHEDERNE FOR 4 FORMER FOR AKTIV FERIE! (ENGELSK)

Fortæl om en oplevelse eller del information

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *