• Menu
  • Menu

Senegal

Senegal er et land i Vestafrika, som grænser op til Atlanterhavet mod vest. Landet er hjemsted for en række etniske grupper, hvor de største er Wolof, Serer, Fulani, Toucouleur og Mandinka. Hver gruppe har sin egen kultur og traditioner, og dette afspejles i landets musik, dans, kunst og mad.
Senegal holder dig flydende i malstrømmen af farverige markeder og smilende mennesker. Der er en tydelig afrikansk smag i samfund og landskaber. Hovedstaden, Dakar, er en livlig metropol med fisk og skaldyr og rig på kulturer og traditioner, herunder en verdenskendt musikscene. Andetsteds venter et væld af eventyr. Surf på Atlanterhavskysten, udforsk vandveje på jagt efter fugleliv, eller besøg Ile de Gorée, en naturskøn ø gennemsyret af historie.
En af Senegals mest kendte kulturelle eksportvarer er mbalax-musikken, som blev populariseret af sangeren Youssou N’Dour. Derudover har landet også en rig tradition for trommemusik, dans og poesi.
Senegal er også kendt for sin franske påvirkning, som er tydelig i arkitekturen i hovedstaden Dakar og i nogle af landets retter, som f.eks. baguetter og croissanter.
Når det kommer til turisme, er Senegal et populært rejsemål på grund af sine smukke strande, nationalparker og dyreliv, herunder giraffer, løver og elefanter. Derudover kan man besøge øen Gorée, der tidligere var en vigtig knudepunkt for den transatlantiske slavehandel, og som i dag er et vigtigt kulturcenter og en turistattraktion.

HER FINDER DU MULIGHEDERNE FOR 4 FORMER FOR AKTIV FERIE! (ENGELSK)

Fortæl om en oplevelse eller del information

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *