• Menu
  • Menu

Bolivia

Bolivia er en indlandsstat i Sydamerika og grænser op til Brasilien, Peru, Chile, Paraguay og Argentina. Landet har en varieret geografi, herunder Andesbjergene, Altiplano-sletten og Amazonas-regnskoven. Bolivias befolkning er mangfoldig og inkluderer mange oprindelige befolkningsgrupper, herunder Aymara, Quechua og Guarani. Det officielle sprog er spansk, men mange andre sprog tales også, afhængigt af regionen.
Du finder næsten ethvert landskab i Bolivia: snedækkede bjergtoppe, tørre højland, behagelige dale, varme amazonjungler og endda en strand ved bredden af Titicacasøen. Når du rejser fra Altiplano til Amazonas, vil du have svært ved at tro du er i samme land. Det har alt: den højeste hovedstad og den højeste farbare sø, de største saltvandsflader og den farligste vej, er alle her! Hvor ellers ville du finde en sådan mangfoldighed af landskaber?
Bolivia er en af de fattigste lande i Sydamerika, men det er også rigt på naturressourcer, herunder kul, jern, sølv og lithium. Landet er også kendt for sin kulturarv og traditioner, der går tilbage til pre-columbianske tider. Kulturelt er Bolivia kendt for sin farverige beklædning, musik, dans og festivaler, herunder den berømte carnaval i Oruro.
Politisk set er Bolivia en demokratisk republik med et præsidentielt system. Landet har dog oplevet politisk uro og ustabilitet, herunder flere militærkup og social uro på grund af ulighed og fattigdom. Bolivia har også været centrum for debat omkring spørgsmål som miljøbeskyttelse, urfolks rettigheder og nationalisering af naturressourcer.

HER FINDER DU MULIGHEDERNE FOR 3 FORMER FOR AKTIV FERIE! (ENGELSK)

Fortæl om en oplevelse eller del information

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *