• Menu
  • Menu

Bangladesh

Bangladesh er et land i Sydasien med en befolkning på over 160 millioner mennesker. Det er kendt for sine naturlige skønheder, historiske steder og kulturelle mangfoldighed.
Sundarbans, verdens største mangroveskov. Vi bestiller en bådtur med Pugmark, den længst etablerede operatør i regionen. Besøgende tager typisk en tre- eller fire-dages tur og overnatter i bådens hytter. Når vi driver langs det mudrede vand, mellem det lavt stigende, sammenfiltrede løv, ser vi Ganges-delfiner. Derefter støder vi på nogle fiskere. For at fange fisken bruger de odder på snor. Odderne arbejder højt og knirkende for at drive fisken.
Bangladesh er en af verdens tættest befolkede nationer, og landets hovedstad, Dhaka, er en af de hurtigst voksende byer i verden. Landet er også hjemsted for mange af de største floder i Asien, herunder Ganges, Brahmaputra og Meghna, og dets mangroveskove, som f.eks. Sundarbans, er hjemsted for den bengalske tiger.
Bangladesh er et af verdens fattigste lande, men det har alligevel formået at gøre store fremskridt inden for sundhedspleje, uddannelse og økonomisk udvikling. Bangladeshi-folket er kendt for deres gæstfrihed og venlighed over for besøgende, og landet er også kendt for sin madkultur, herunder berømte retter som biryani og samosas.
Der er mange mulige oplevelser i Bangladesh, herunder besøg på historiske steder som Lalbagh Fort og Ahsan Manzil i Dhaka, og gamle buddhistiske klostre i regionen Chittagong. Der er også mange muligheder for at udforske den naturlige skønhed i landet, f.eks. ved at tage på bådture på floderne eller besøge Sundarbans. Derudover kan man opleve Bangladeshs mangfoldige kultur ved at deltage i traditionelle fester og helligdage, såsom Pohela Boishakh og Eid al-Fitr.
Som ethvert andet land har Bangladesh også udfordringer og problemer, f.eks. høje niveauer af korruption og fattigdom, og visse områder kan være mere udsatte for kriminalitet og politisk uro. Derfor anbefales det at følge myndighedernes rejsevejledninger og tage de nødvendige forholdsregler, når man rejser til og rundt i landet.

HER FINDER DU MULIGHEDERNE FOR 4 FORMER FOR AKTIV FERIE! (ENGELSK)

Fortæl om en oplevelse eller del information

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *