• Menu
  • Menu

Vermont

Vermont er en delstat i det nordøstlige USA og er kendt for sin naturskønhed, specielt sine skovklædte bjerge, farverige efterårsløv og sneklædte vintre. Det er en af de mindste stater i USA i areal og befolkningstal.
Vermont er kendt som “Green Mountain” staten. Hovedstaden er Montpelier og den største by i Vermont er Burlington. Vermont er den eneste New England-stat uden kystlinje tilAtlanterhavet, men den er meget berømt for sine ”Green Mountains” i vest og Lake Champlain i nordvest. Besøgende elsker Vermont for sit farverige efterårsløv; ski bjerge som Killington, Manchester, Stowe og Mount Snow; bjergudsigter og attraktioner for familier og børn. Selv om Vermont er en indre delstat, har den strande og vandsport ved Champlain-søen sammen med mange søer, vandløb og svømmehuller
Vermont er kendt for sin landbrugstradition og producerer en række landbrugsprodukter, herunder mejeriprodukter, ahornsirup og æbler. Staten har også en stærk fødevare- og bryggerisektor med mange lokale specialiteter. Burlington, den største by i Vermont, er en livlig by med en række kulturelle tilbud, herunder kunstmuseer, festivaler og koncerter.
Politisk set har Vermont traditionelt været mere tilbøjelig til at stemme på demokratiske kandidater, og staten har ført an i en række progressive reformer, herunder legalisering af samekønsægteskab og legalisering af medicinsk marihuana. Vermont er også kendt for at have et stærkt fællesskab, og mange små byer og samfund i staten er meget aktive i lokale projekter og aktiviteter.

HER FINDER DU MULIGHEDERNE FOR 4 FORMER FOR AKTIV FERIE! (ENGELSK)

Fortæl om en oplevelse eller del information

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *