• Menu
  • Menu

Belize

Belize er et land i Mellemamerika, der grænser op til Mexico mod nord, Guatemala mod vest og syd samt Det Caribiske Hav mod øst. Landet har en varieret etnisk sammensætning, med en overvejende andel af mennesker af afrikansk og europæisk afstamning samt mindre befolkningsgrupper af mayaer og andre oprindelige folk. Engelsk er officielt sprog i Belize, men der tales også andre sprog som spansk, maya og kreolsk engelsk.
Frodige tropiske regnskove, uberørte strande, gamle Maya-byer, forskelligartet flora, fauna og koralrev på den er blot nogle få af de attraktioner, der lokker besøgende. Der er mere end 200 øer som kan tjene som baser til fiskeri, snorkling og dykning. Landet er levested for en række arter af planter, fugle, padder, krybdyr og hav liv og husk grotterne i Actun Tunichil Muknal, Barton Creek og Chiquibul. Engelsk er det officielle sprog.
Belize har en økonomi, der er baseret på turisme, landbrug og fiskeri, og landet er kendt for sine smukke strande, øer og koralrev. Der er også en rig kulturel arv i Belize, der er formet af landets forskellige etniske grupper og deres traditioner. Dette inkluderer maya-ruiner, kreolske køkkener, caribiske musiktraditioner og meget mere.
På trods af turistindustriens betydning for Belize, er landet stadig præget af økonomisk ulighed og sociale udfordringer, herunder fattigdom og kriminalitet. Der har også været politisk uro og konflikter i Belize i forhold til dets grænser med Guatemala, samt spørgsmål omkring beskyttelse af miljøet og indfødte rettigheder.

HER FINDER DU MULIGHEDERNE FOR 4 FORMER FOR AKTIV FERIE! (ENGELSK)

Fortæl om en oplevelse eller del information

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *