• Menu
  • Menu

Nordmakedonien

Den største turistattraktion i Skopje er det store Millennium Cross. Det står på toppen af Vodno-bjerget. Byen er fødested for Alexander den Store men også Mother Teresa. Uden for Skopje ligger Matka-kløften. Det er et 50 kvadratkilometer stort område, hvor naturen breder sig langs floden Treska, som løber mellem klipperne. Her er Sankt Andreas-klosteret. Det blev bygget i 1389 og var dedikeret til St. Andreas, den første apostel.
Nordmakedonien er et land i Sydeuropa med en lang og rig historie. Landets etniske kultur og traditioner er påvirket af både slaviske og balkanske traditioner, og landet har også en betydelig albansk minoritet. Her er nogle af de ting, man kan opleve på en ferie i Nordmakedonien:

Oplev den gamle bydel i hovedstaden Skopje, hvor man kan se imponerende monumenter og historiske bygninger.

Besøg Ohrid-søen, en af Europas ældste søer og et UNESCO-verdensarvssted. Her kan man nyde en afslappende bådtur på søen, besøge gamle kirker og nyde den smukke udsigt.

Prøv den lokale mad, der er påvirket af både græske, tyrkiske og balkanske køkkener. Prøv især landets nationalret, “tavce gravce”, en bønne- og kødgryderet.

Tag på vandreture i landets smukke bjerglandskab, hvor man kan opleve utrolige udsigter og betagende natur.

Besøg det gamle romerske sted Heraclea Lyncestis, der stammer fra det 4. århundrede f.Kr., og oplev resterne af det gamle rige.
Nordmakedonien er også kendt for sine varme kilder, historiske klostre og smukke nationalparker. Landet er relativt billigt at besøge sammenlignet med andre europæiske lande, og de lokale er kendt for at være venlige og imødekommende.

HER FINDER DU MULIGHEDERNE FOR 3 FORMER FOR AKTIV FERIE! (ENGELSK)

Fortæl om en oplevelse eller del information

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *