• Menu
  • Menu

Honduras

Honduras er et land beliggende i Mellemamerika og grænser op til Guatemala mod vest, El Salvador mod sydvest og Nicaragua mod sydøst. Mod nord ligger Honduras ud til Det Caribiske Hav og mod syd ligger landet ud til Stillehavet. Honduras er det andet største land i Mellemamerika efter Nicaragua.
Du finder nogle af de mest frodige regnskove, fantastiske vandfald, smukke strande og venlige mennesker i hele Mellemamerika. Lake Yojoa Honduras største sø. Det er et smukt grønt bassin omgivet af bifloder, Maya arkæologiske grunde, skovskov, vulkanske toppe, kaffeplantager og ananas gårde. På øen Útila spiser du frisk fisk og skaldyr, nipper til romcocktails fra hængekøjer og svømmer ind underjordiske koralhuler. Husk Copán Ruinas.
Honduras er et multikulturelt samfund med en befolkning på ca. 9,7 millioner mennesker. De fleste honduranere taler spansk, men der er også mindre grupper, der taler engelsk, garifuna, maya, lenca og andre indfødte sprog.
Landet har i flere år været præget af politisk uro, kriminalitet og økonomisk ustabilitet. I 2009 blev præsident Manuel Zelaya afsat ved et militærkup, og landet har siden haft en række politiske kriser og magtkampe. Derudover er Honduras et af de farligste lande i verden med hensyn til kriminalitet og vold, og narkotikarelateret kriminalitet er et stort problem i landet.
Honduras har en rig kultur, der afspejler landets forskellige etniske grupper og historie. Der er mange forskellige festivaler og begivenheder i landet, herunder fejringen af den katolske påske, Garifuna-musikfestivalen og Mayan-ruinerne i Copán, som er på UNESCOs verdensarvsliste.
Naturen i Honduras er også rig og varieret med en smuk kystlinje, frodige regnskove, imponerende bjerge og mangfoldige dyreliv. Der er også mange muligheder for at tage på eventyr i landet, såsom rafting, trekking og dykning.

HER FINDER DU MULIGHEDERNE FOR 4 FORMER FOR AKTIV FERIE! (ENGELSK)

Fortæl om en oplevelse eller del information

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *