• Menu
  • Menu

Oregon

Oregon er en amerikansk delstat beliggende i den nordvestlige del af USA. Delstaten grænser op til Washington mod nord, Californien mod syd, Idaho mod øst og Stillehavet mod vest. Oregon er kendt for sin smukke natur og udendørsaktiviteter, herunder skisport, vandreture og cykling
Som delstat byder Oregon på naturskønne områder og kombinerer historiske byer, søvnige fisker landsbyer, skisportssteder og vingårde. Landskabet er rigt med mangfoldighed fra sin næsten 644km (400 miles) spektakulære kystlinje og bjerge, søer, floder, vandløb, ørkener og skove. Oregon er hjemsted for hundredvis af vandfald, hvoraf mange let kan besøges. Hvem elsker ikke et godt vandfald? Du kan finde dem fordelt omkring det centrale og vestlige Oregon. Det bedste sted at jagte vandfald er langs hele Cascades Mountain Range
Oregon har en mangfoldig befolkning, der inkluderer en betydelig andel af indfødte amerikanere og latinoer. Portland, Oregons største by, er kendt for sin liberale politik og progressiv kultur. Byen har en blomstrende musikscene og er hjemsted for en række mikrobryggerier og gourmetrestauranter.
Oregon har også en betydelig landbrugsindustri, især inden for produktion af jordbær, æbler og vin. Delstaten er også kendt for sine naturlige ressourcer, herunder tømmer og fiskeri. Turisme er også en vigtig del af Oregons økonomi, da mange besøgende kommer for at opleve statens naturlige skønhed og udendørsaktiviteter.
Kulturelt set har Oregon en lang historie med at omfavne miljøbevidsthed og bæredygtighed. Delstaten var også hjemsted for mange pionerer i den amerikanske miljøbevægelse, herunder forfatteren Rachel Carson og aktivisten David Brower. Oregon har også en rig historie inden for kunst og litteratur, med berømte forfattere som Ken Kesey og Ursula K. Le Guin, der er fra delstaten.

HER FINDER DU MULIGHEDERNE FOR 4 FORMER FOR AKTIV FERIE! (ENGELSK)

Fortæl om en oplevelse eller del information

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *