• Menu
  • Menu

Litauen

Litauen er en lille, baltisk nation beliggende i det nordøstlige Europa. Landets befolkning er sammensat af litauere, polakker, russere, hviderussere og mindre grupper af andre etniske grupper.
Litauen introducerer nogle af sine uhyggeligste historier om århundredgamle herregårde og slotte, hvor en Halloween-lignende atmosfære er i live hele året rundt. Uanset om det er et kunstmuseum omdannet til en japansk krigsdomstol eller en næsten en hel gammel by omdannet til det 18. århundrede Rusland. Vilnius og Kaunas, landets største byer, har været baggrunden for mange film. Kaunas by er Art Deco Hubbet i Litauen og med mange besøgende.
Litauens kultur er stærkt påvirket af landets historie, herunder dets tidligere tilknytning til Polen og Tyskland. Traditionelt har landet også været påvirket af katolicisme, selvom en stor del af befolkningen nu er ortodokse kristne. Litauen har en rig litteratur- og musiktradition, og landet er kendt for sine folkedanse og -sange.
Traditionelt set har landet også en stærk landbrugs- og håndværkertradition, og mange litauere er fortsat involveret i disse erhverv. Derudover er Litauen også kendt for sin moderne teknologiindustri og softwareudvikling.
Samlet set er Litauen en nation med en rig kulturel arv og en sammensat befolkning, der har haft betydelig indflydelse på landets kultur og samfund.

HER FINDER DU MULIGHEDERNE FOR 4 FORMER FOR AKTIV FERIE! (ENGELSK)

Fortæl om en oplevelse eller del information

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *