• Menu
  • Menu

Mongoliet

Mongoliet er en stor, tyndt befolket nation i det centrale Asien, der grænser op til Kina og Rusland. Landet er kendt for sin storslåede natur med åbne stepper, bjerge og ørkener, og for sin rige historie og kultur.
Mongoliet er et af verdens mindst forurenede lande bortset fra Ulan Bator. Jorden er rig på mineraler og metaller. Faunaen er enestående og med sjældne dyr som for eksempel vilde kameler, gazeller og sneleoparder. Steppen er om sommeren et bugnende blomstertæppe med tusindvis af edelweiss sammen med vilde krydderurter som timian, malurt og løg. Et hovederhverv er husdyrproduktion, der drives som nomadebrug. Nomaderne flytter og bor med deres dyr.
Mongoliet er en republik med en præsident som statsoverhovedet og en premierminister som regeringsleder. Landet har en stabil politisk situation, men oplever udfordringer med økonomisk vækst og udvikling.
Mongoliet har en rig kultur og historie, som er præget af nomadiske traditioner og de store mongolske imperier. Den mongolske kultur er meget gæstfri og rejsende kan opleve den mongolske gæstfrihed ved at bo hos nomadefamilier, deltage i lokale festivaler og se traditionelle optrædener med dans og musik.
En af de mest populære oplevelser i Mongoliet er at tage på tur ud i naturen og opleve de vidtstrakte stepper, bjerge og ørkener. Besøgende kan tage på hesteryg eller på kamelryg, besøge nationalparker og se Mongoliets vilde dyreliv, som inkluderer vilde heste, yakokser, ulve og ørne.
Mongoliet er også kendt for sine klostre og templer, som er en vigtig del af landets buddhistiske arv. Rejsende kan besøge klostre som Gandan og Erdene Zuu og opleve buddhistisk kultur og ritualer.
Mongoliet er også berømt for den store mongolske hærleder Djengis Khan, og rejsende kan besøge museer og mindesmærker dedikeret til hans liv og bedrifter.
Det er vigtigt at bemærke, at Mongoliet er en relativt fattig nation, og turistinfrastrukturen kan være begrænset uden for de større byer. Besøgende bør også tage hensyn til Mongoliets ekstreme klima, med meget kolde vintre og varme somre, og forberede sig derefter.

HER FINDER DU MULIGHEDERNE FOR 4 FORMER FOR AKTIV FERIE! (ENGELSK)

Fortæl om en oplevelse eller del information

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *