• Menu
  • Menu

Finland

Finland er et nordisk land med en befolkning på ca. 5,5 millioner mennesker. Befolkningen i Finland er sammensat af forskellige etniske grupper, hvoraf finske finner udgør størstedelen af befolkningen.

Du kan besøge 4 områder: Lapland, Indsøernes Finland, Helsinki og kyst/øhav. Med masser af plads og den reneste luft i verden kan Finland tilbyde en bred vifte af udendørs aktiviteter året rundt for enhver smag. Da landet består af modsætninger og kontraster, kan man virkelig nyde sit ophold med alle sanser. Det er et naturligt valg for en aktiv fritidsferie for familier med børn, spændende sportsbegivenheder eller skole- og studenterlejre.

Kulturen i Finland er præget af landets geografiske beliggenhed og historie. Finland har en rig tradition inden for design, arkitektur, musik og kunst, og landet er kendt for sine saunaer, juletraditioner og det finske køkken. Finland er også hjemsted for flere internationalt anerkendte virksomheder, især inden for teknologi og kommunikation.

Finner er kendt for deres stærke samfundssind og deres tillid til hinanden og deres regering. Finland har en velfungerende social velfærdsmodel, og finner er generelt meget uddannede og velinformerede om verdensbegivenheder og politik. Finland har også en lang tradition for ligestilling mellem kønnene og er kendt for at være et af verdens mest ligestillede samfund.

Finland er et flersproget samfund, hvor finsk og svensk er officielle sprog. Finsk er det mest udbredte sprog og tales af omkring 90% af befolkningen. Svensk tales primært af en mindre andel af befolkningen, primært i de svensktalende regioner i det vestlige og sydlige Finland.

Alt i alt opleves kulturen i Finland som en blanding af nordisk tradition og modernitet, med en stærk national identitet og en progressiv tilgang til samfundsspørgsmål.

HER FINDER DU MULIGHEDERNE FOR 4 FORMER FOR AKTIV FERIE! (ENGELSK)

Fortæl om en oplevelse eller del information

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *