• Menu
  • Menu

Jordan

Jordan er et mellemøstligt land beliggende i det vestlige Asien med en befolkning på omkring 10 millioner mennesker. Landet grænser op til Saudi-Arabien mod syd og øst, Irak mod nordøst, Syrien mod nord og Israel og Vestbredden mod vest.
Jordan har nogle historiske byer inkluderer Petra og Jerash, Jordan er en del af det hellige land og berømte bibelske steder inkluderer Al-Maghtas, Nebo-bjerget, Umm ar-Rasas, Madaba og endda Machaerus. Større islamiske steder som ‘Abd Allah ibn Rawahah, Zayd ibn Harithah og Muadh ibn Jabal er også placeret her. Ajlun-slottet, bygget af den muslimske ayyubidiske leder Saladin i det 12. århundrede e.Kr. og betragtes som en populær turistattraktion
Jordan har en rig historie og kultur, der strækker sig tilbage til oldtiden, og landet har mange historiske seværdigheder og arkæologiske steder, herunder Petra, som er en af verdens syv vidundere. Landet er også kendt for sin madkultur, der byder på mange lækre retter og snacks, såsom falafel, hummus og shawarma.
Landets officielle sprog er arabisk, men mange jordanere taler også engelsk som andetsprog. Jordan er et konstitutionelt monarki, og kong Abdullah II har været landets hersker siden 1999. Jordan har en blomstrende økonomi og er en vigtig allieret for Vesten i Mellemøsten.
Jordan har dog også udfordringer, herunder høje niveauer af arbejdsløshed og fattigdom, og landet har været udsat for store flygtningestrømme fra konfliktzoner i nabolandene Syrien og Irak. Jordan er også påvirket af klimaforandringer og vandknaphed, og landet arbejder på at udvikle bæredygtige energikilder og vandressourcer for at tackle disse udfordringer.
Når man besøger Jordan, kan man opleve den smukke natur, herunder ørkenlandskaber og dale, besøge historiske steder og opleve den lokale kultur og mad. Populære turistdestinationer udover Petra inkluderer Wadi Rum, Det Døde Hav og byen Amman.

PAKKEREJSE muligheder! Klik på selskab, bestil eller blot find priser og muligheder.

HER FINDER DU MULIGHEDERNE FOR 4 FORMER FOR AKTIV FERIE! (ENGELSK)

Fortæl om en oplevelse eller del information

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *