• Menu
  • Menu

Irak

Irak er et land i Mellemøsten, der grænser op til Kuwait, Saudi-Arabien, Jordan, Syrien, Tyrkiet og Iran. Landet har en lang og rig historie, der går tilbage til oldtiden og har været en del af flere store imperier, herunder det osmanniske imperium. Irak blev uafhængigt i 1932 og blev en republik i 1958.
Irak har meget at tilbyde den globale turistindustri. Dens historie går tilbage til den mesopotamiske civilisation, hvor de første frø til dyrkning blev sået. Det er her, hvor skrivning blev opdaget. Landets historie går tilbage til sumererne, assyrerne og babylonierne. Der finder også en slags kulturel revolution sted, som vil forbløffe og trylle dig. Kunstværket, arkitekturen og historien tilføjer alt dette mystiske lands forførelse.
Irak er kendt for sin rige kultur, herunder sin litteratur, musik, mad og kunst. Det er også kendt for sin vigtige rolle i islamisk historie og dens mange historiske og religiøse steder, såsom Karbala og Samarra. Landet er også hjemsted for mange forskellige etniske og religiøse grupper, herunder arabere, kurderne, turkmenere og yazidier.
Irak har imidlertid også oplevet mange udfordringer og konflikter i de seneste år. Landet blev invaderet af en koalition ledet af USA i 2003, og dette førte til en langvarig konflikt og politisk ustabilitet. Derudover er Irak blevet påvirket af den bredere regionale konflikt i Mellemøsten og kampen mod militante grupper som ISIS.
Når det kommer til turisme, er Irak ikke et meget besøgt land, primært på grund af sikkerhedsmæssige og politiske udfordringer. Men for de, der ønsker at besøge landet, er der mange historiske og religiøse steder at udforske, som for eksempel den gamle bydel i Baghdad, Ziggurat of Ur, den antikke by Babylon og den hellige by Najaf. Irak er også kendt for sin lækre mad og varme gæstfrihed.

HER FINDER DU MULIGHEDERNE FOR 4 FORMER FOR AKTIV FERIE! (ENGELSK)

Fortæl om en oplevelse eller del information

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *