• Menu
  • Menu

Kazakhstan

Kazakhstan er et stort land i Centralasien, der grænser op til Rusland, Kina, Kirgisistan, Uzbekistan og Turkmenistan. Landet har en befolkning på omkring 18 millioner mennesker, hvoraf den største etniske gruppe er kasakherne. Der er også betydelige russiske, usbekiske og ukrainske samfund i landet.
Kasakhstan tilbyder, autentisk kulturturisme med naturbaserede aktiviteter, herunder økoturisme og fuglekikkeri i nationalparker, beskyttede områder, skiløb eller trekking i bjergene; vandsport, solbadning og svømning i de mange søer og floder i Kasakhstan; og meget andet. En række bjergkæder i forskellige størrelser – såsom Tien Shan, Altay, Ulytau og Kazygurt – er naturligt smukke og tiltrækker turister fra hele verden.
Kazakhstan var tidligere en del af Sovjetunionen og blev uafhængigt i 1991. Landet er nu en republik med et præsidentiel system og en økonomi, der er stærkt afhængig af eksport af naturressourcer, især olie og gas.
Kazakhstan har en rig kultur og historie, der spænder over tusinder af år, og landet er kendt for sin traditionelle musik, dans og kunsthåndværk. Der er også mange historiske og kulturelle seværdigheder at besøge, herunder ruinerne af gamle byer langs Silkevejen, monumentet Baiterek i hovedstaden Astana, og det UNESCO-listede Mausoleum af Khoja Ahmed Yasawi i Turkestan.
Naturelskere vil også finde mange attraktioner i Kazakhstan, som den smukke Charyn Canyon, den verdensberømte Baikonur kosmodrom, og søen Balkhash, der er et populært sted for fiskeri og vandsport.
Kazakhstans klima varierer fra kontinentalt i nord til tørt ørkenklima i syd, så det er vigtigt at tage hensyn til vejret, når man planlægger en rejse til landet. Rejsende bør også følge lokale råd og anbefalinger for at undgå udfordringer og farer i landet.

HER FINDER DU MULIGHEDERNE FOR 3 FORMER FOR AKTIV FERIE! (ENGELSK)

Fortæl om en oplevelse eller del information

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *