• Menu
  • Menu

Guatemala

Guatemala er et mellemamerikansk land beliggende i det sydøstlige Mexico. Det har en befolkning på ca. 17 millioner mennesker og er hjemsted for en række forskellige etniske grupper, hvoraf den største er Maya-folket.
Guatemala kan prale af en rig mayakultur. Der er byer fulde af charme og regnskove fulde af liv. Der er gamle ruiner, dejlige søer og rumlende vulkaner. Antigua er fantastisk og skal besøges. Søen Atitlan er verdenskendt som en af de smukkeste søer på planeten. Semuc Champey er en del af Cahabon-floden i regnskoven. Landskabet er spektakulært. En naturlig kalkstensbro krydser en række turkisfarvede og små vandfald.
Guatemala har en kompleks og ofte voldelig historie, der går tilbage til førkoloniale tider. Landet blev koloniseret af spanierne i det 16. århundrede og var uafhængigt fra Spanien i 1821. Siden da har landet oplevet politisk ustabilitet, herunder borgerkrig i perioden 1960-1996, som kostede mere end 200.000 mennesker livet.
I dag er Guatemala en konstitutionel demokratisk republik med et flerpartisystem. Landets økonomi er overvejende baseret på landbrug og eksport af råvarer, især kaffe og bananer.
Guatemala har en rig kultur og arv, som afspejler landets Maya-arv såvel som dets spanske koloniale fortid. Landet er kendt for sin farverige og livlige kunst og musik, og mange af de traditionelle Maya-praksisser og ritualer er stadig i brug i dag.
Rejseoplevelser i Guatemala kan omfatte besøg på Maya-ruiner og arkæologiske steder som Tikal, som er en af de største og mest imponerende Maya-ruiner i verden. Der er også mange smukke naturlige områder at udforske, herunder søen Atitlán og vulkanen Pacaya. Guatemala er også kendt for sit håndværk, herunder tekstiler, keramik og træskærerarbejde, som kan købes på lokale markeder og butikker

HER FINDER DU MULIGHEDERNE FOR 4 FORMER FOR AKTIV FERIE! (ENGELSK)

Fortæl om en oplevelse eller del information

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *